Google Adwords'te Yeni Gelişmeler

Online Alışveriş | 07:26 | 0 yorum

İnternette kişiler arama yaparken kelimeleri sık sık hatalı yazmaları sonucunda reklam verenlerin ürünlerini müşteri odaklı tanıtabilmeleri için Google Adwords'ten anahtar kelimelerde tam ve sıralı eşlemelede iyileştirmeye gidildiği mesajını az önce bildirdi. Bu yapılan değişiklikle  internetten para kazanmak isteyerek kendilerine yeni iş imkanı fırsatı yaratan kişilerin daha kaliteli reklamlarla müşterilerine odaklanmaları sağlanmış olacaktır.

Bu iyileştirme sonucunda internet kullanıcıları anahtar kelimelerinizi yanlış yazsalar bile sizin ürün ve hizmetlerinize ulaşabilecekler. Kullanıcıların arama moturunda sizin anahtar kelimeleriniz versiyonları ile varyoslarını, büyük harflerle yazılmış sözcüklerin yanı sıra kökten türetilmiş kelimeler ile bunların versiyon ve varyoslarını, yaptıkları kısıtmalar ile aksanlı kullanımlarını ve hatta yazım hataları da dahil olmak üzere iyileştirmeye gidilmiştir.

Bu iyileştirmenin etkilerini Mayıs 2012'nin ortalarından itibaren görmeye başlayacağız. Yapılan bu çalışma sonucunda reklamlarınızdan daha iyi kazançlar sağlayabileceksiniz. Çünkü eskisine oranla çok daha fazla tık ve gösterim alırken daha çok geliriniz artacak.

Bu iyileştirme sonucunda anahtar kelimelerinizin versiyonları ile varyasyonlarıda dikkate alındığında müşteri potonsiyeliniz genişleyeceği gibi reklamlarınızı daha dikkatli kontrol edebileceğiniz gibi reklamlarınızı hangi anahtar kelimelerin tetiklediğini yakından gözlemleyeceksiniz.


Örnek

Tam eşlemeli anahtar kelimeReklamlarınız aşağıdaki aramalarda gösterilebilirReklamlarınız aşağıdaki aramalarda gösterilmez
[tenis ayakkabıları]tenis ayakkabıları
tens ayakkabısı
kırmızı tenis ayakkabıları
tenis ayakkabıları al

Sıralı eşlemeli anahtar kelimeReklamlarınız aşağıdaki aramalarda gösterilebilirReklamlarınız aşağıdaki aramalarda gösterilmez
"tenis ayakkabıları"kırmızı tenis ayakkabıları
kırmızı tens ayakkabıları
tenis için ayakkabılar
tenis ayakkabısı
tenis için spor ayakkabılar

 

Bu arada Google Adwords'teki kalite puanınız ile ilk sayfa teklifi tahminleriniz bu versiyon ve varyasyonlarını değil gerçek anahtar kelimelerinizi kullanmaya devam ediniz. Şunuda hatırlatmadan geçmeyelim her ne kadar reklamlarınız tıklanmışsada bu durum sizin kalite puanınız ile sayfa teklifinizi uzaktan yakından etkilemeyecektir.

Bu konuda daha fazla ayrıntı için Google Adwords'u burayı tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.




Category: , , , , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 yorum