Blogunuzdan para kazanmaya hazır mısınız? Bu bölümde blogunuzdan para kazanmanın en basit yolu olan satış ortaklığı konusuna değineceğim.

"Affiliate marketing ya da bizim deyimimizle satış ortaklığı nedir?" sorusunun cevabı ; Ürün sahipleri ile satış ortakları olan sizlerin (affiliates) gelir paylaşımıyaparak, satış başına ödeme aldıkları bir sistemdir.

Bizim gibi blog sahipleride satış ortağı oldukları bu ürünlere bloglarında yer vererek, blog üzerinden ürünün satıldığı sitelere müşteri gönderirler. Blogunuz üzerinden gönderdiğiniz müşteriler bu ürünü satın aldığında, ürün sahiplerinin sitede belirtmiş oldukları komisyon oranında para kazanırsınız. Kısaca; blogunuzdan bir müşteriyi siteye yönlendirdiniz. Ürün sahibi % 30 komisyonla çalışıyor diyelim. Sizin gönderdiğiniz müşteri 100 TL.lık bir ürünü o siteden satın aldığında, sizin hesaplarınıza 30 TL.anında yansıtılır.

Siz blog yazmaya devam ettiğiniz sırada sizin satış ortağı olacağınız ürünler, sizin haberiniz bile olmadan blog okuyucularınız tarafından satın alınabilir ve siz oturduğunuz yerden para kazanabilirsiniz.

Ülkemizde bu satış ortaklığı sistemi üzerine çalışan sitelerden bir tanesi de xticaret.com' dur. Blogunuzdan para kazanmayı da amaçlıyorsanız. xticaret.com'a öncelikle üye olmanız gerekir, üye olmak için burayı tıklayınız. Üye olduktan sonra x ticaret.com'da yer alan ürünlere satış ortağı olunuz.

xticaret.com'un size sunduğu aşağıdaki kazanç yolları ile sizde para kazanabilirsiniz. Üyelik ücretsizdir.Xticaret.Com size yeni dünyanın satış sisteminde, kendi satış ağınızı oluşturmanızın fırsatını sunuyor ve sizde bu fırsattan istifade edin

1. Satılacak ürününüz olmayabilir, 

sizde artık yüksek komisyonlu ürünlere satış ortağı olun, blogunuzda pazarlayın ve para kazanın.

2. Satılacak ürününüz var ise

ürününüzü ekleyerek birçok satış ortağının sizin yerinize ürününüzü pazarlamasını sağlayabilirsiniz.

xticaret.com üyelik aşamasını ve satış ortağı olduğunuz ürünleri blogunuza nasıl yerleştireceğinizi öğrenmek istiyorsanız lütfen burayı tıklayınız.
Şimdi durmayın xticaret.com'a bu linki tıklayarak üye olun ve sizde blogunuzdan para kazanmaya başlayın...
Artık blog açmaya hazırlık çalışmalarına başlayabiliriz. Google hesabımızı açtık. Kişisel bilgilerimizi düzenledik. Herkesin büyük bir keyif aldığı ve ballandıra ballandıra anlattığı, bloglama çalışmalarına başlamaya geldik. Şimdi sıra adım adım blog açma işlemlerini resimlerle görmeye gelelim.

1.ADIM : Google arama motoruna gidiyoruz

Google arama motorunda arama çubuğuna "BLOGGER" yazıyoruz.





2.ADIM : Google ara sonuçları listesi

Google arama motoruna "BLOGGER" yazdıktan sonra çıkan google sonuçlarında ilk sırada bulunan "BLOGGER"ı seçip, blog oluşturma menüsüne gidiyoruz.



3.ADIM : Artık blog oluşturma çalışmalarına başlıyoruz

Blogger da "Google Hesabınızla oturum açın" bölümüne, google hesabınızı ve şifrenizi yazarak giriş yapın. Daha sonra menüde bulunan "BLOG OLUŞTURUN" butonunu tıkyarak blog oluşturmaya başlayınız.


4.ADIM : Bloggera kayıt işlemi

Blog oluşturabilmek için Bloggera kayıt işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Burda görünen isim kısmına istediğiniz bir isimi yazarak "Devam et" butonunu tıklayınız.


5.ADIM : Blog açma işlemine devam ediyoruz

Bu bölümde blogunuza isim veriyorsunuz. Blog başlığı yazan kısma istediğiniz bir başlık atabilirsiniz. Daha sonra "Blog adresi (URL)" bölümüne blog adresini belirliyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken tek şey birden fazla büyük harf ile türçe karakter (ı,ö,ğ,ş,ç,ü) kullanmayın. Blog adresini yazdıktan sonra hemen altında mavi renkil bir yazı ile "Uygunluğunu Kontrol Et" cümlesini tıklayınız.Eğer yeşil renkli " Bu blog adresi uygun" cümlesi yazıyorsa blogunuzu oluşturmak için "Devam" butonuna tıklayınız. Eğer kırmızı renkli yazı ile uygun olmadığı yazıyorsa, adres bilgilerinde ya Türkçe karakter kullanmışsınızdır, ya da almak istediğiniz blog adresi bir başkası tarafından kullanılıyordur. Bunun için hemen adres bilgilerini yeniden giriniz.


6.ADIM Blogunuz oluşturuldu.


Yan taraftaki resimde de görüldüğü üzere blogunuz oluşturuldu. Bloglamaya başlayabilirsiniz. Hayırlı olsun...



Blog açma konumuzunda sonuna geldik. Bundan sonraki bölümde bloglara yazı yazma konusunu işleyeceğiz.


Google hesabı için profil bilgilerini düzenlemeye sıra geldi.Google hesabınızı aldık ancak google bu hesabın kime ait olduğunu da bilmek ister. Bunun için google hesabı açıldıktan sonra profil bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Şimdi profil bilgilerinizi adım adım girmeyi resimlerle anlatmaya başlayalım.

1.ADIM: Kişisel bilgilerin düzenlenmesi

Google menüsü üzerinde bulunan profil düzenleyi seçip, resimde görülen menüye gidilir. Burada kimliğimizle ilgili bilgileri girip "Kaydet" butonuna bastığımızda "Hesap bilgileriniz güncellendi ve kaydedildi," cümlesi ile kaydımızın gerçekleştirildiğini görürüz. Bu cümlenin hemen bitiminde "geri" tuşana tıklayarak bir önceki menüye döneriz.


2.ADIM : Kişisel bilgilerimiz düzenlendi


Birinci adımda "geri" butonunu tıkladığımızda profil bilgilerinizi oluşturduğunuz resimde görülen bölüme geri döneriz.




Kişisel bilgilerinizi düzenleme bölümüde burda sona erdiğinden, blog açma işlemi ile bir sonraki konuda devam edebiliriz.




Blog yapmak için önce google'dan hesap almalısınız. Eğer bir e-mail hesabınız varsa onu da kullanabilirsiniz. Google'da hesap oluşturma işleminin ne kadar kolay olduğunu sizde göreceksiniz. Herkes rahatlıkla google'da hesap oluşturabilir. Şimdi adım adım size google'de nasıl hesap açılır resimlerle göstereceğim.


1.ADIM : Google hesabınızı oluşturmaya başlayın


Öncelikle google arama motorunda iken "Oturum Açın" butonunu tıklayarak bir google hesabı oluşturun.





2.ADIM: Google hesabını oluşturmaya devam edelim.


Google da hesap oluşturma bölümünde mevcut e-mail adresinizi yazın. Bloglarınıza ulaşmak için bir şifre belirleyin ve şifreyi tekrar girin. Şifreniz en az 8 karakter olmanı ve mümkünsü harf, rakam karışık olmalı ki güçlü bir şifreye sahip olabilesiniz.




3.ADIM: Google hesabınızı oluşturmaya devam edin.


Bu resimde konum bölümüne Türkiye girin ve sözcük doğrulama harflerini giriniz. Sözcük doğrulama harflerinin altında "Google Hizmet Şartları" diye bir bölüm var. O bölümü okumanızı tavsiye ediyorum. Son olarak en alttaki butonda "Kabul ediyorum.Hesebamı oluşturun" butonuna basınız.



4.ADIM : Google hesabınız oluşturuldu.


Resimde de görüldüğü üzere artık bir google hesabınız var ve bloglama çalışmalarınıza başlayabilirsiniz.





Google'da hesap oluşturma konusunun sonuna geldik. Bir sonraki konuda google'da profil bilgilerimizi düzenlemeyi göreceğiz.

Blog yazmak gerçekten keyifli bir iş. Bunu ancak blog hazırlamayı öğrendikten sonra anladım. Bundan bir kaç ay öncesine kadar blog yapmak aklımın ucundan bile geçmiyordu. İnternete sadece aklıma gelen konuları araştırmak, film izlemek, şarkı indirmek ya da arkadaşlarımla messengerda konuşmak için giriyordum.

Ancak internetten para kazananları gördüğümde beni bir merak sardı. Gerçekten internetten para kazanılabiliyor muydu ? Bu merakımı gidermek için internetten para kazanma yöntemlerini araştırmaya başladım. Şu an adını hatırlayamacağım bir sitede para klavuzu kitabını görünceye kadar blog hazırlama konusunda hiçbir bilgim olmadığı gibi blog hazırlama fikri aklımın ucundan bile geçmiyordu. Daha sonra kendi kendime bir çok deneme yaptım ama hepside başarısızdı. Ve sonunda bu kitabı satın alıp, blog yapmayı öğrendim.

İnternette iyi bir blog hazırlandığında gerçek anlamda para kazanılabileceğini "PARA KLAVUZU" kitabı vasıtasıyla öğrendikten sonra bir blog hazırlamaya başladım. Blogumu incelediğinizde para klavuzu kitabını abartmadığımı anlayacaksınız.

Bilgisayar konusunda fazla bir bilgisi olmayan ben, sıfırdan başlayarak blog yapmaya başladım. Belki şu an için çok para kazanmıyorum ama böyle çalışmaya devam edersem ve bloguma zaman ayırırsam ilerde iyi paralar kazanacağımı biliyorum.

Para kazanmak amacıyla bu işe başladığımda, bu kadar keyif alacağımı bilmiyordum. Şimdi her yazdığım yazıda ve sizlerle duygularımı, düşüncelerimi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Başlangıçta para kazanma amaçlı olarak yazıyordum ama bugün para kazanmak ikinci plana düştü.

"PARA KLAVUZU" kitabını blog yazma konusunda bilgisi olmayan herkese öneriyorum. Çünkü bu kitap önünüzü açacak ve size şevk verecektir. Bir kere blog yapmaya başladığınızda kendinizi yazı yazmaktan, bu konuda araştırma yapmaktan alıkoyamacaksınız. Blog hazırlarken yaptığınız araştırmalarda farkında olmadan bilgisayar konusunda çok şeyler öğrenebiliyorsunuz. Bu da sizi bilgisayar konusunda uzmanlaşmanıza yardım ediyor.

Bu işin en zevkli yanı ne biliyor musunuz? Bir blog hazırladınız ve tek okuyucusu siz bile olsanız okuduklarınızdan hoşnut kalıyorsunuz. Daha sonra bu size yetmiyor ve yazdıklarınızı başkalarınında okumasını istiyorsunuz. Tabi bunun için blogunuzu tanıtmanız gerekmektedir.

Ben burada size blog hazırlamaktan tutun da blogunuzu tanıtmaya ve reklam almaya kadar pek çok konudan bahsedeceğim. Tabiki bunları müteakip yazılarımda ayrıntılı olarak benim gibi bu işe sıfırdan başlamış kişilerin anlayabileceği sadelikte anlatarak öğreteceğim.

Blog hazırlamaya başladığınızda hem keyifli bir iş sahibi olmuş olacaksınız, hemde böyle bir paylaşımcı blog hazırladığınız için mutlu olcaksınız. Haydi sizde durmayın bu işi yaparken keyif almak ve para kazanmak istiyorsanız "PARA KLAVUZU" kitabını hemen satın alın..


Sloganımız blog hazırlamayı öğren sende para kazan. Para kazanmak isteyenler ile ek iş arayanlar şimdi siz de para kazanın. Ben bu yazımda size internetten nasıl para kazanılır göstermek istiyorum.

İinternetten para kazanmak için pek çok yol aradım ancak başarılı olamadım. Sadece web sitesi ve blogu olanların para kazandığını gördüm.Böylece web sitesi ve blog nasıl hazırlanır diye internette pek çok araştırma yaptım.

Bilgisayarı çok fazla bilmediğim için her web sitesi ve blog hazırlığım internette çöp olarak kaldı. Çok zaman ayırdım ama bir türlü yayınlanmasına ve diğer arkadaşların beni aradıklarında bana ulaşmasını sağlayamıyordum. Büyük hayal kırıklıkları yaşamıştım. Gerçekten büyük bir beceriksizlik örneği olmuştum. Kendi kendime çok kızıyordum.

Aslında her şeyi çabuk öğrenen biriyim ama düne kadar bunu becerememiştim. Çünkü bana yol gösterecek, yardım edecek bir klavuzum yoktu elimde. Geçenlerde bana bir e-mail gelip okudu-ğumda bana rehberlik edecek bir kaynak bulduğumu anladım. Fiyatı da uygundu ve hemen al-dım. Ama artık yol göstericimi ellerimin arasında tutuyorum.

Artık yeni bir dünyaya yelken açmış gibi hissediyordum. Gözüme herşey daha farklı görünmeye başladı. Umutlarım, hayallerim, yapmak isteyip te yapamadıklarım herşey ama herşey çok güzel görünmeye başladı. Sizde şahitsiniz çünkü şu anda benim "PARA KLAVUZU" kitabı yardımıyla hazırladığım blogumu okuyorsunuz.

Bir amacım var artık "PARA KLAVUZU" kitabı ile hem para kazanmak, para kazanmak isteyen başkalarına da kazandırmak. Benim gibi internetten para kazanmak isteyenlere bu kapıları açmak. Özellikle benim gibi bu işi hiç bilmeden bu piyasaya girmeye çalışan arkadaşlara yardım etmek istiyorum.

Biliyor musunuz bu işler gerçekten yardımla oluyor. Yardım olmadan asla başaramıyorsunuz. Ben çok denedim olmadı. "PARA KLAVUZU" kitabı sayesinde başarılı oldum. Şimdi ise blogum ile benim gibi düşünen insanlara yardım etmek istiyorum. Ben bilmiyordum. Ama ben sizin öğrenmenizi, benim gibi zorluklarla karşılaşmadan yapmanızı istiyorum.

"PARA KLAVUZU" yardımı kitabını iyice birkaç kez okudum. Anladıktan sonra uygulamaya başladım. Yavaş yavaş ve acele etmeden kitapta yazılanları aynen uyguladım. Kitabı fazla anlat-maya gerek yok. Çünkü kitabı aldığınızda da görceksiniz kitab kendini anlatıyor zaten.

Unutmayın "PARA KLAVUZU" kitabında yazılanları okuduktan sonra başarı sizi bekliyor. "PARA KLAVUZU" kitabını satın alın, okuyun, uygulayın ve para kazanın. Bizde sizi, sizin bloglarınızdan okuyalım.

Bol şanslar ben her zaman burdayım ve yardıma hazırım.

"PARA KLAVUZU" kitabını almak için lütfen BURAYI TIKLAYIN, hemen satın alın ve bloglamaya başlayın.